Most csak ez kell.2013.11.27. 15:46, Beth
Horváth Eszter divatstylist, cukrász, a Sugar! designcukrászdák alapítója. Első, kifejezetten a kezdőknek szóló szakácskönyvében a szerző azt bizonyítja be, hogy a szép és finom desszertek elkészítéséhez nem kell feltétlenül szaktudás. Először az alapokat mutatja be (hogyan készítsünk piskótatésztát, krémeket, önteteket, stb.), majd számos példával azt illusztrálja, hogy ezeket ügyesen kombinálva, színezve, formázva, díszítve hogyan alkothatunk belőlük látványos desszertcsodákat. A könyv célja, hogy bebizonyítsa: némi fantáziával, merészséggel és kísérletezéssel bárki készíthet különleges finomságokat. A játékos és kreatív "desszertkészítő minitanfolyamot" több száz fotó illusztrálja.
Sütemény bomba2013.11.21. 14:25, Beth
Tökös Pite2013.11.02. 13:10, Beth
az öszi hangulatért
Az internet csodákra képes: most Mandy kertje volt segítségemre, a tökös pitével kapcsolatban. Gondolkodtam azon, hogy milyen sütemény fejezné ki legjobban az őszi hangulatot, és a végén eszembe jutott a tök, a kedvenc őszi csemegém. Így találtam rá Mandy tökös pitéjére, ami nagyon ízlett mindenkinek a családban.
Hozzávalók a tésztához (nekünk pont belefért egy 25 cm átmérőjű formába):
-
1,25 bögre liszt
-
0,5 teáskanál cukor
-
0,5 teáskanál só
-
0,5 bögre hideg vaj - 112,5 gramm
-
1/2 bögre vizet is tegyünk ki, de ne tegyük bele az egészet, amennyit felvesz
Hozzávalók a töltelékhez:
-
25 dkg mascarpone
-
2 bögre (1 bögre = 2,5 dl) sült sütőtök, összetörve
-
1 bögre cukor
-
1 csipet só
-
2 egész tojás
-
1 bögre tejszín
-
1/4 bögre olvasztott vaj - 56 gramm
-
1 vanília kikapart belseje
-
1/2 teáskanál őrölt fahéj
-
2 teáskanál őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Habos-babos megnyitó2013.10.29. 20:38, Beth
Nem szeretnék nagy feneket keríteni a dolognak. Sikeresen megnyitott az oldalam! Nem szeretnék hülyeségeket írni, mint pl. Jeee! Hurrá! és hasonlók, csupán annyit, hogy nagyon-nagyon örülök. Természetesen ezalatt pörgök, hogy minden rendben van: az oldal neve (reméltem, hogy ilyen név még nincs), a design és maga az alapötlet, hogy én egy receptes blogot szerettem volna nyitni. Sokat gondolkodtam rajta, de végülis arra jutottam, hogy miért ne, hiszen már nagyon régóta sütögetek kedvtelésből, amit szépen-lassan szeretnék magasabb szintre emelni. Mit szóltok? Érdekel? Akkor kövessetek!
|